Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meeste vragen. Klik op de vraag om het bijbehorende antwoord te tonen. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact op.

Verzending

Zijn er verzendkosten?
We versturen elke bestelling gratis.
Hoe lang duurt de verzending?
Bestelling die op werkdagen voor 16.00 uur binnenkomen worden dezelfde dag nog verzonden. De verzending en bezorging is in handen van de postbezorger van PostNL. Doorgaans vindt bezorging binnen 1-2 werkdagen plaats. PostNL bezorgt post op dinsdag tot en met zaterdag. Als de LongLife Box een cadeau is, neem dan geen risico en bestel bijtijds.
Hoe wordt de bestelling verstuurd?
Alles onder de 5 stuks/doosjes sturen we in een brievenbuspakket dat in de brievenbus past. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Het gaat om een wit pakket zonder opvallende opdruk. Vanaf 5 doosjes zijn we wel genoodzaakt om een pakket te versturen. Voor 1-2 LongLife Boxes is de maat 26 x 17 x 2,8 cm (l x b x h) en voor 3 LongLife Box is de maat 35 x 25 x 2,8 cm. Voor 5 stuks en meer versturen we het in een doos.
Kan ik het pakket volgen?
Elk pakket heeft een track & trace-code. Op de dag van de verzending versturen we een e-mail met daarin een track & trace-link van PostNL, waarmee het pakket kan worden gevolgd.
Versturen jullie ook naar andere landen?
Op dit moment versturen we alleen binnen Nederland.

Betaling

Hoe kan ik betalen?
Betalen kan direct op de website via iDEAL, PayPal of creditcard (Mastercard/VISA) of na ontvangst van de zending via Klarna (binnen 14 dagen). Bij herhaalgemak vindt de eerste betaling plaats via iDEAL en de vervolgbetalingen via automatische incasso.
Zijn er betaalkosten?
We rekenen geen extra kosten voor het betalen.
Is het betalen veilig?
Het betalen is gegarandeerd veilig. De betalingen worden afgehandeld via de beveiligde website van de gerenommeerde betaalprovider Mollie, dat partner is van al meer dan 130.000 webshops.

Herhaalgemak

Wat ontvang ik bij herhaalgemak?
Bij herhaalgemak ontvang je elke drie maanden automatisch een nieuwe zending met drie LongLife Boxen, samen goed voor drie maanden gebruik.
Wat bespaar ik bij herhaalgemak?
Drie LongLife Boxen zijn 15% goedkoper dan een losse LongLife Box. Bij herhaalgemak komt daar nog eens 10% extra korting bovenop, waardoor je in totaal 25% bespaart.
Hoe betaal ik voor herhaalgemak?
Bij het starten van herhaalgemak betaal je de eerste zending van drie LongLife Boxen, met 25% korting, via iDEAL. Daarbij geef je gelijk een machtiging af voor automatische incasso's van de volgende zendingen, die elke drie maanden plaats zullen vinden. Ook op deze zendingen ontvang je steeds 25% korting.
Wanneer vinden de automatische incasso’s plaats?
De automatische incasso’s voor de vervolgzendingen vinden 88 dagen (bijna 3 maanden) na de vorige verzending plaats. Zodra het bedrag is geïncasseerd, wat doorgaans binnen 1-2 dagen gebeurt, wordt het pakket verzonden.
Hoe beëindig ik herhaalgemak?
Herhaalgemak beëindigen kan altijd met onmiddellijke ingang en zonder opgaaf van redenen: - Via je account - Via het contactformulier - Per e-mail (info@longlifebox.nl) - Telefonisch (0481-377000, bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)
Kan ik herhaalgemak uitstellen?
Komt een nieuwe levering te vroeg, bijvoorbeeld omdat je minder capsules hebt gebruikt, dan kun je via de website of telefonisch (0481-377000) de levering een aantal dagen of weken uitstellen.

Retourneren

Kan ik een bestelling retourneren?
Na ontvangst van het pakket mag je de bestelling binnen 30 dagen retourneren. Dit is gratis. Je hoeft geen reden op te geven. Het product moet wel onaangebroken en onbeschadigd zijn. Het retourneren kan alleen gebeuren door de oorspronkelijke koper van het product.
Hoe moet ik een bestelling retourneren?
Een retourzending moet per e-mail (info@longlifebox.nl) of telefoon (0481-377000) worden aangekondigd. Je kunt het pakket gratis via het postkantoor of de brievenbus terugsturen naar ons antwoordnummer: LongLife Box, Antwoordnummer 2054, 6800 WR Arnhem.
Wanneer wordt een geretourneerde bestelling terugbetaald?
Zodra de geretourneerde bestelling bij ons binnenkomt, geven wij Mollie opdracht tot terugbetaling van het aankoopbedrag. Die terugbetaling vindt doorgaans binnen enkele dagen plaats.

Shoptegoed

Hoe verdien ik shoptegoed?
Je ontvangt € 5,- shoptegoed voor je volgende bestelling door hier een vriend of kennis uit te nodigen. Deze ontvangt een e-mail met een € 5,- shoptegoed. Zodra hij of zij heeft besteld, verschijnt er € 5,- shoptegoed in je account. Dit wordt automatisch verrekend bij je volgende bestelling.
Hoe lang is het shoptegoed geldig?
Het shoptegoed is onbeperkt geldig.
Hoeveel shoptegoed kan ik ontvangen?
Je kunt onbeperkt shoptegoed ontvangen. Per uitgenodigde vriend of kennis die bestelt, ontvang je € 5,- shoptegoed. Bestellen er 5 vrienden of kennissen, dan is je totale tegoed dus € 25,-. Als je shoptegoed groter is dan dan de waarde van je bestelling, dan ontvang je die geheel gratis en blijft er shoptegoed over voor een volgende bestelling.
Geldt het shoptegoed ook voor herhaalgemak?
Het shoptegoed wordt ook verrekend als je gebruik maakt van herhaalgemak.

LongLife Box

Wat is de dagelijkse dosering?
De geadviseerde dosering is 2 capsules en 1 softgel per dag. Een LongLife Box is bij die dosering goed voor 30 dagen gebruik.
Mag iedereen LongLife Box gebruiken?
Vitamine K2, ginseng en ginkgo biloba kunnen de werking van bloedstollingremmende medicijnen beïnvloeden. Overleg in dit geval het gebruik met een arts. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Niet geschikt voor kleine kinderen (de capsules zijn voor hen te groot).
iDEALCardPay later.PayPal Bezorgd door PostNL
iDEALCardPay later.PayPal Bezorgd door PostNL
Heb je vragen over LongLife Box?
Bel 0481-377000
Heb je vragen over LongLife Box?
Bel 0481-377000